Fitnes oprema za kardio vadbo v deževnih dneh

fitnes opremaVsak resni rekreativec vam bo zagotovil, da je vadba zunaj možna tudi ob manj idealnem vremenu, na primer pri nižjih temperaturah. In če si izberete zimi prilagojen šport, tudi sneg ni ovira – brez težav se lahko na primer lotite teka na smučeh. Zagotovo pa se bo vsak, še tako zagret ljubitelj gibanja, strinjal, da je ob deževnih dneh ali poledici bolje ostati na suhem in na toplem, saj je to hkrati tudi varneje. Kakšno vadbo pa si lahko privoščite takrat? Če večinoma vadite zunaj, potem fitnes oprema ni nekaj, česar bi imeli doma v izobilju. Vendar je možno kljub temu opraviti kakovosten kardio trening oziroma trening za vzdržljivost. Za nakup fitnes opreme obiščite trgovino Live Active http://www.liveactive.si/fitnes-oprema/.

Najbolje je, če imate doma napravo za kardio vadbo. Večina on tem pomisli na sobno kolo, ki je ponavadi najbolj poceni, še bolje pa je, če imate tekalno stezo ali celo napravo za veslanje. Pomembno je, da je ta fitnes oprema dovolj zmogljiva, da se boste vsaj spotili – če ste vajeni vsak dan teči 15 kilometrov, potem boste to s sobnim kolesom težko nadoknadili, z veslačem pa veliko lažje. Vaša druga možnost pa je, da se odločite za vadbo, za katero ni potrebna specialna fitnes oprema.

Če živite v večstanovanjski stavbi se lahko lotite teka po stopnicah, zagotovo pa nima nihče niti izgovora, da ne bi poskusil klasične boksarske vadbe: skokov prek kolebnice. Tako stopnice kot kolebnica lahko poskrbijo za zelo intenzivno kardio vadbo v intervalih, kar seveda pomeni, da boste na svoj srčni utrip delovali povsem drugače kot s klasičnim, dolgim in enakomernim tekom – a morda je nekaj intervalnega gibanja pravzaprav prav tisto, kar potrebujete.
Kadar se nakopičijo deževni dnevi, torej ni nujna draga fitnes oprema, saj je možno poskrbeti zase tudi brez nje. Res pa je, da je z njo veliko lažje oziroma bolj lagodno. Vas zanima fitnes oprema in vadba otrok?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.