Gradnja hiše je zahteven projekt

gradnja hišeGradnja hiše je vsekakor zahteven projekt, ki zahteva kar nekaj časa, saj lahko v primeru, če preveč hitimo, pozabimo na marsikaj, kar nas lahko stane tako denarja kot časa ter marsikaterih nepotrebnih težav. Kliknite na povezavo “gradnja hiše“, če boste iskali izkušenega gradbenega izvajalca, ki vam bo zgradil hišo po vaših željah. Pri gradnji hiše je je potrebno seveda izbrati parcelo, kjer bo stala hiša.

Še najlažje je seveda, če parcelo že imamo. V primeru, da je še nimamo, pa je pomembno, da nam je lokacija všeč ter da že vnaprej vemo, da ne bomo imeli težav s sosedi, ki na primer ne bodo želeli podpisati raznih soglasij.

Preden pa se lotimo nakupa parcele pa je seveda treba v zemljiški knjigi preveriti pravno stanje nepremičnine kot tudi vpis vseh služnostnih poti. Pri upravni enoti se nato zaprosi na podlagi vaše priložene lokacijske dokumentacije, ki jo izdela projektno podjetje za lokacijsko dovoljenje. Preden začnemo z gradnjo hiše, je seveda treba pridobiti še gradbeno dovoljenje, ki se izda na podlagi izdelane projektne dokumentacije.

Projektno dokumentacijo lahko izdela projektant, ki ima pooblastilo za projektiranje, ki ga izdajata Zbornica za arhitekturo (ZAPS) ali Inženirska zbornica Slovenije (IZS). Po pridobitvi gradbenega dovoljenja se lahko torej lotimo gradnje hiše.

Pri gradnji hiše boste potrebovali tudi strojne omete. Za več informacij kliknite na povezavo http://www.yuan.si/strojni-ometi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.