Tonerji in črnila

tonerjiKljub razvoju e-papirja in pisarn v oblaku večina pisarniškega poslovanja še vedno zahteva ogromno papirja. Tiskalniki, kartuše in tonerji so nujna oprema vsake pisarne. Tiskanje računov, izpisov, potrdil, arhivskih izvodov in še česa – vse  to lahko predstavlja kar velik strošek za podjetje. Stroške tiskanja pa lahko tudi zmanjšate. Preglejte izbiro na naši spletni strani http://birostore.com/tonerji. Tonerji v naši ponudbi so kvalitetni in ugodni. Ponujamo izdelke za tiskanje najrazličnejših svetovnih proizvajalcev ter različne kompatibilne kartuše po ugodnih cenah.

Kaj so kompatibilni tonerji? Večja podjetja kot je HP, Epson ali Canon izdelujejo  kvalitetne tonerje, ki so primerni le za njihove tiskalnike. Pri nakupu teh izdelkov plačamo poleg dejanske barve še za znamko. Lahko pa se namesto za originale odločimo za nadomestne barve brez zvenečega imena znane blagovne znamke na embalaži. Ti tonerji so ustrezni za tiskalnike različnih znamk. Verjetno ne boste opazili kakšne razlike v kvaliteti izpisa, gotovo pa boste opazili razliko na računu.

Zakaj bi plačevali več za isti izdelek samo zato ker je na embalaži napisano ime znane znamke? Pogosto so tako originalni kot generični/kompatibini tonerji izdelani v isti tovarni na Kitajskem in šele na koncu traku pakirani v različne embalaže.

Možno je tudi ponovno polnjenje tonerjev. Taki tonerji so običajno še cenejši, vendar dajo tudi precej slabše rezultate izpisov. Plastika tonerjev ni narejena za neomejeno uporabo. Deli se ob tiskanju obrabijo. Nekatera podjetja jih pred ponovno prodajo ne samo napolnijo s prahom ampak tudi zamenjajo obrabljene dele. Če tega ne storijo so ponovno napolnjeni tonerji najslabša možna izbira.

Vedno pa moramo pri nakupu tiskalnika in tonerjev upoštevati tudi naše potrebe. Nameravamo tiskati fotografije in reklamne letake ali bomo tiskali samo arhivske izvode papirjev, pri katerih je važna le berljivost izpisa? V drugem primeru ne potebujemo najvišje možne kvalitete izpisa. Cenejši tonerji nam bodo popolnoma zadoščali za normalno poslovanje in prihranili nekaj denarja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.