Biohrana

biohranaKo se nam oglasi trebuh, ko nam zažvrgoli v njem, takrat vemo, da je čas za kosilo, večerjo ali kateri drugi obrok dneva. Sedaj pa naj vas vprašam… Ko začutite lakoto, po kakšni hrani posežete? Ali imate raje hitro prehrano, nekaj kar se pripravi brez posebne packarije, ali ste gurmani po duši in obožujete pripravljanje domače hrane na malo daljši način, mogoče ste celo navdušenec nad bio hrano? Za več informacij o biohrani kliknite na biohrana.com.

Če ste slednji, naj vas pohvalim. Uživanje bio hrane je vsekakor trenutno najboljša naložba za naše zdravje. Tovrstna hrana je pridelana na ekološki način, torej brez škropiv in ostalih agresivnih pripravkov, ki uničujejo našo zemljo in vodo, posledično pa tudi pridelke. Pri ekološki pridelavi hrane kmetje odstranjujejo škodljivce na naraven, neškodljiv in naravi prijazen način. Takšna hrana je potem zdrava, čeprav včasih ne zgleda tak popolno kot hrana na kateri sedi vrsta kemičnih pripomočkov.

Žal je pa res, da si marsikdo takšne prehrane ne more privoščiti. Današnji standard nas sili k preživetju, zato če hočemo ali ne, izberemo hrano za naš žep, ne glede na to ali je ta zdrava ali ne. Biološko pridelana hrana, prav tako biološko vzrejena živina, je namreč precej dražja od ostale prehrane. Cena nekaterih izdelkov je za kar 300% višja od običajne. Pa vendar, vsem vam kateri si to lahko privoščite, polagam na dušo… Izbirajte živila za katera veste od kod prihajajo in kaj pomenijo za vaše zdravje, na dolgi rok nam bo naše telo zelo hvaležno.

Pa lep dan še naprej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.