Darilo iz kozarca

darilo iz kozarca piškotiKadar spremljam različne tuje spletne strani z nasveti za dekoracijo, ureditev doma, kuhanje, obdarovanja in podobno (torej »gospodinjske« strani), sem vedno znova presenečena, koliko zanimivih stvari se spomnijo. In tista, ki mi je v zadnjem času najljubša, je podarjanje stvari v kozarcih za vlaganje (ang. mason jar). Darilo iz kozarca je že na videz nekaj zelo lepega, saj se kozarec vedno lepo okrasi – tako kot na darilno škatlo se tudi tu namesti listič z imenom obdarovanca ter pentljica, poleg tega pa lahko poskrbimo tudi za druge okraske in na etiketo, ki jo nalepimo na zunanjost, zapišemo tudi kakšen recept, verz, pregovor ali posebno sporočilo.
In kakšno darilo iz kozarca je najboljše? Pravzaprav tisto, ki ga izdelate sami, zato večina rada podarja domače piškote ali čokoladice. Seveda pa ni nujno, da se omejimo zgolj na stvari, ki so namenjene gurmanskemu užitku. Sama sem že pripravila domače kopalne soli v obliki kroglic, s katerimi sem napolnila kozarce za prijateljice, pa dišeče sveče v manjših kozarcih za vlaganje, nazadnje pa sem tudi posegla po majhnih kozarčkih in jih napolnila z doma pripravljeno naravno kremo iz karitejevega masla. Seveda pa mi je izdelava tovrstnih stvari v veselje, kar je bistvo priprave daril v kozarcih. Če se na peko ali domačo uporabo kemije ne spoznate, potem pripravite tisto, kar vam je bližje. V kozarec lahko nadevate tudi marsikaj drugega!

piškoti iz kozarca
Izvirno darilo iz kozarca lahko kupite na spletni strani www.okusno.si. Izbirate lahko med večjim številom raznolikih kozarcev v katerih so vnaprej pripravljene sestavine za peko piškotov (cookijev).

Če nimate časa za ustvarjenje oziroma vam to ni pri srcu, pa je darilo iz kozarca vsekakor lahko tudi skupek malenkosti, ki jih kupite. Nikjer ne piše, da morate sami nabirati zelišča za čaj – kupite jih in napolnite kozarce! Nikjer ne piše, da morate izdelovati čokoladne praline, če greste ponje raje v čokoladnico. In nihče ne pravi, da ne morete kozarca napolniti s pentljicami, elastikami in sponkami za urejanje las …
Ne pozabite: darilo iz kozarca je tako kot vsako drugo darilo posebno predvsem takrat, kadar je podarjeno iz srca. Zato izkoristite stekleno površino da nanjo nalepite etiketo, na katero ste obdarjencu napisali posebno sporočilo oziroma osebno čestitko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.