Gregor Cotič: “Brigada Sinologov se je po mojem mnenju odrezala odlično”

V soboto 14.1. se je v klubu Kompleks na Ravnah na Koroškem odvil 2. filmozofski večer. Boja za širjenje sinologije na daljno Koroško smo se udeležili štirje študenti: Matjaž Vidmar, Petra Kosi, naš hrabri vodja Urban Osvald in moja malenkost.

Kljub tehničnim težavam je večer potekel zelo uspešno- poleg ogleda dveh odlomkov iz filma Up the Yangtze smo večinoma diskutirali o filmu, ki se obdeluje teme migracije, revščine in drugih socialnih problemov z vidika postavitve jezu Treh sotesk. Brigada Sinologov se je po mojem mnenju odrezala odlično, kar samo po sebi potrjuje že dejstvo, da nas je bila publika pripravljena poslušati več kot 2 uri skupaj. V veliki meri je za to odgovorna kolegialna in sproščena atmosfera, zaradi katere celoten dogodek ni izpadel preveč formalen.

Osebje lokala se je izmerno izkazalo s super lokacijo, profesionalizmom in pripravljenostjo da nam prinesejo še en zastonj Đintonik.

Poleg tega moram seveda omeniti publiko samo, ki je poleg tega, da se je pojavila v številu krepko čez 20 oseb še obdržala debato visoko nad vodo z smiselnimi in inteligentnimi vprašanji, ki načeloma sicer niso bila povezana s filmom samim, zato pa toliko bolj z njihovimi interesi. In to je najbolj presenetljivo-nisem verjel, da bi bilo kjerkoli mnogo ljudi pripravljenih žrtvovati svoj sobotni večer, da bi si malo razširili obzorja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.