Gostilna Labrca, Tolmin

V nedeljo sem se z očetom in mamo odpravil na izlet v Tolmin. Tolmin je mesto, ki leži med Kobaridom in Mostom na Soči. Tolmin ima veliko znamenitosti, med njimi so tudi Tolminski grad, Tolminska korita ter reka Soča. Najprej smo se ustavili na Mostu na Soči, ki je od mesta Tolmin oddaljeno le 5 minut vožnje. Šli smo na izlet z ladjico, se ustavili na mostu, ki vodi čez reko ter se fotografirali za spomin. Ko smo se vozili iz Mosta na Soči v Tolmin sem občudoval barvo Soče.

Oče in mama mi nista znala pojasniti iz kje barva izvira. Ko smo prispeli v Tolmin smo se najprej odločiti, da poiščemo primerno mesto za kosilo. Izbrali smo si okusno pico v restavraciji Labrca, ki je sicer malo naprej od mesta Tolmin.

Všeč mi je bilo, ker imajo veliko igral, ter so blizu reke Soče. Nato smo se odpravili nazaj v Tolmin ter poiskali turistično informacijski center. Tam so nas usmerili do najbolj obiskane zanimivosti v mestu Tolmin. Tolminska korita so zelo lepa, vendar pa je voda ledeno mrzla, prav tako pa je prepovedano kopanje. Ker je bil dan lep smo se tam zadržali kar dolgo. Na poti nazaj proti mestu smo se ustavili na kmetiji ter kupili lokalen sir, ki se imenuje po mestu Tolmin. Okus mi ni bil preveč všeč, saj je imel zelo močan okus. Gospa nas je usmerila še do Sotočja.

Ko pridete v Tolmin v glavnem križišču sledite tablam za CŠOD. Ob koncu ceste parkirate avto in se do Sotočja sprehodite. Sotočje je zelo lepo, tam je bilo veliko kopalcev, ki jih temperatura vode ni motila. Tudi sam sem se želel kopati, vendar mi mama ni pustila, saj s seboj nisem imel kopalk. Bil sem žalosten, vendar mi je mama obljubila da bomo v Tolmin še prišli. Tolmin je zelo lep in vem, da moram naslednjič prinesti tudi kopalke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.