Kmečki turizem v Sloveniji

kmecki-turizemČas, ko sprostimo misli in napetost, ki se je v nas nabrala tekom celega tedna, morda meseca. Kakorkoli že, čas je za sprostitev, kajne? Čedalje bolj priljubljena destinacija za takšne priložnosti postajajo kmečki turizmi širom Slovenije. Kaj pa je kmečki turizem? To so domačije, zgrajene nekje v neokrnjeni naravi, kjer je možno slišati samo šelestenje listja in čivkanje ptic. Imenik ponudnikov turističnih kmetij v Sloveniji si lahko ogledate na naslovu http://www.kmecki-turizem.si.

Ste naveličani mestnega vrveža? Vam je enostavno dovolj težav, ki nastopijo tekom življenja? Težav, ki se pojavljajo v službi, doma, v odnosih z drugimi? Resnično verjamem, da je življenje lahko težko in nam vsake toliko časa pripada trenutek, ko si vzamemo čas samo zase in za naše bližnje. In takrat je vredno razmisliti, da bi se odpravili na počitnice v naravo in preživeli nekaj dni na kmečkem turizmu. Ponudba turističnih kmetij v Sloveniji je res precejšnja.

V primerjavi z ostalimi restavracijami je cena ponudbe, ki smo jo deležni na kmečkem turizmu včasih občutno dražja od ostalih restavracij. Seveda pa moramo vzeti v zakup, da je hrana in pijača, ki nam jo postrežejo tam večinoma pridelana kar na licu mesta. In prav to je posebnost, ki mnoge pritegne tja. Vino pridelano v goricah, ki obkrožajo kmečki turizem, kruh pečen v krušni peči na licu mesta, meso dimljeno in sušeno doma, vse slastno in pripravljeno, da zadovolji naše brbončice.

Po odličnem kulinaričnem doživetju se lahko še odpravimo na sprehod po gozdu ali na kakšen bližnji hribček, da potrošimo vse kalorije, ki smo jih zaužili, ko so nas obkrožale vse te dobrote. Če ne poznate nobenega turizma v bližini se lahko o tem pozanimate in dobite vse potrebne informacije kar na internetu, kjer imajo oglas vsi trenutno delujoči kmečki turizmi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.