Optimizacija spletne strani

optimizacija-straniOptimizacija spletne strani oziroma krajše povedano SEO (ang. search engine optimization) je metodologija strategij, tehnik ter taktik, ki so namenjene povečevanju količine obiskovalcev neke spletne strani, ki se jih pridobi z visoko uvrščenostjo na iskalniku – Google, Yahoo, Najdi.si. Če bi radi prišli do dobrih pozicij na iskalnikih, kliknite na www.optimizacija-strani.si.

Spletna optimizacija iskalniku omogoči, da neko spletne stran lažje najde, kar je učinkovit način, da nek uporabnik spletno stran sploh obišče. Uporabniki namreč nikoli ne klikajo od ene strani z rezultati do druge, ampak ponavadi pogledajo le prvih nekaj zadetkov, ki jih iskalnik najde. Višje ko je neka spletna stran uvrščena, večja je torej možnost, da si jo bo uporabnik ogledal. Prvi rezultat na strani rezultatov iskanj pritegne namreč okoli 50-60% vseh klikov, ki se zgodijo na prvi strani. Deseti rezultat dobi le še okoli 2% klikov. Kot vidite je razlika zelo velika. Zato res ni vseeno ali si s spletno stranjo uvrščen pri vrhu ali na dnu iskalnih rezulttaov.

Optimizacija spletne strani je tehnika, ki se jo loti veliko podjetnikov in organizacij, saj se vsak zaveda, da je danes splet jedro informacij in pa tudi znanja. Če se uporabniku porodi kakšno vprašanje ali ga zanimajo informacije o nekem proizvodu ali storitvah je prva stvar, ki jo stori ta, da vtipka ključne besede v iskalnik. S tem, ko je neka spletna stran uvrščena visoko, si organizacije in posamezniki izboljšujejo možnosti poslovanja, zato je optimizacija spletnih strani zelo uporabljena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.