Terenski otroški vozički so primerni za vse terene

otroski-vozickiČe je bilo še pred leti premalo ponudbe, so otroški vozički danes vsek oblik, barv in velikosti in je zaradi ogromne ponudbe skoraj težko izbrati tistega pravega za vaš stil življenja. Pri izboru prevoznega sredstva za vašega novega družinskega člana glejte na uporabnost in združljivost z vašim življenjskim stilom. Če se gibate le po mestu in redko zaidete na peščene poti, ne potrebujete vozička za vse terene, če pa ste radi aktivni in vas nobena stezica ne odvrne od nadaljevanja poti, bo terenski voziček za vas prava izbira.

Terenski otroški vozički so prepoznavni že od daleč s svojimi velikimi kolesi in robustnim profilom praviloma napihljivih zračnic. Večkrat so terenci trikolesni, ker je na tak način še lažje premagovati makadamske poti, travnate poti in druge grobe terene. Takšna kolesa zaradi dobrega oprijema premagujejo tudi mivko na plaži ali sneg pozimi. Prednje kolo se lahko prosto obrača za 360 stopinj ali pa se ga zaklene za mirnejšo vožnjo na primer med tekom ali celo na rolerjih. Aktivni starši bodo nadvse hvaležni, če jih voziček ne bo oviral pri njihovem življenjskem stilu.

Pri trikolesnikih morate vedeti le to, da so sicer bolj odzivni pri zavijanju med ozkimi prostori, a zloženi zasedejo običajno nekaj več prostora. Samo zlaganje pa ni bistveno drugačno od zlaganja štirikolesnih vozičkov.

Čeprav so bili otroški vozički za vse terene zasnovani predvsem zato, da se zlijejo z življenjski stilom aktivnih staršev, jih imajo radi pravzaprav vsi starši. Če drugega ne, imajo tudi malo manj aktivni starši s tovrstnim vozičkom možnost odkrivati radosti pri udejstvovanju v naravi in lahko z »vozičkanjem« odkrijejo tudi kakšno novo zanimanje. Trikolesni terenci se lepo obnesejo na asfaltu, pesku, travi, kamnitih stezah in drugih neravnih terenih, zato so primerni za povsod. Z njimi greste z lahkoto lahko na sprehod po gozdu, na ogled živali v živalski vrt ali večerni sprehod po plaži ob morju…

Terenski vozički imajo še eno prednost – ker so večji in robustnejši, so tudi bolj trpežni in varni. Ker so izjemno popularni jih lahko najdete v različnih izvedbah primerih za vsak žep. Tudi če načrtujete še več podmladka, bo to super izbira, saj bo voziček zagotovo zdržal več kot enega otroka.

Otroški vozički so namenjeni majhnim dišečim štručkam, za katere želite le najboljše. Naj vas pestra izbira ne prestraši – določite si svoje potrebe in želje in nato izločajte iz ponudbe tiste, ki ne ustrezajo. Tako boste hitro prišli do tistih nekaj modelov, ki vam ustrezajo in se nato odločili za tistega, ki vas bo tudi ob rokovanju najbolj prepričal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.