Salomon SpeedCross za najzahtevnejše terenske pogoje

V najzahtevnejših terenskih pogojih potrebujete najnaprednejše čevlje. Nikar se na razgibane poti in brezpotja ne podajajte brez ustrezne obutve, še posebej, če nameravate teči – kaj hitro lahko pride do zdrsa in padca ali pa do zvina gležnja ali podobne poškodbe. Odločite se raje za zanesljive čevlje, ki bodo gorski tek spremenili v varno in prijetno izkušnjo. Komu drugemu bi bilo to nalogo bolje zaupati, kot priznanemu proizvajalcu športne obutve Salomon! Salomon SpeedCross spada med najbolj prepoznavne modele Salamonovih čevljev za gorski tek. Uporablja ga ogromno rekreativcev in profesionalnih tekačev, zaradi modernega izgleda pa jih lahko uporabljate tudi za vsakodnevne opravke po mestu.

Sama linija SpeedCross izdelkov je namenjena najbolj zahtevnim terenom, kjer nam blatni odseki in mokra trava ne bodo več povzročali preglavic. Njihova glavna prednost je odličen podplat, ki nam na vzponih in spustih daje občutek varnosti. Izdelan je tako, da vsa nabrana umazanija sproti odpada s podplata in tako preprečuje nastanek blatnih oblog. Čevelj nam nudi tudi dobro blaženje v petnem predelu, kar nam ob stiku s površino pomaga ustvariti eksploziven odriv. Kevlarska nitka nam namesto klasične vezalke skupaj z Ortholite vložki nogo čvrsto pritrdi v čevelj

Narejeni so iz lahkih in zračnih materialov, tako da boste med tekom kar pozabili na njih. Noga se bo v njih počutila trdno in stabilno, ne glede na teren, kjer se boste gibali. Za jesenski in zimski čas je priporočljivejša uporaba modela z Gore-Tex membrano, ki preprečuje vdor vode in ponuja nekoliko več toplotne zaščite.

Salomon SpeedCross so resda odlični čevlji za gorske tekače, a pestra ponudba na trgovskih policah dokazuje, da se odlično obnesejo tudi v bolj vsakdanjih vlogah. Sicer pa je na voljo dovolj modelov, da se lahko o tem prepričate sami – poleg moških in ženskih izvedb so na voljo tudi otroške verzije, navdušeni pa boste še nad pestro zbirko živahnih barv in vzorcev, ki so že zaščitni znak priznane znamke Salomon.

Če vas zanimajo allstarke, pa lahko preberete prispevek Rdeče allstarke za samozavestne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.