Je sobno kolo res dolgočasno?

fitnes-sobno-koloTisti, ki so navajeni v lepem vremenu kolesariti in spadajo med nekoliko resnejše kolesarje, pogosto pravijo, da je sobno kolo dolgočasno, saj se ne more primerjati s pravo vožnjo. Morda to za resne kolesarje drži, saj je pritiskanje na pedale na navadnem kolesu precej drugačno od vožnje sobnega kolesa, vendar je sobno kolo športni pripomoček namenjen drugi vrsti ljudi in tistim, ki si želijo vadbe v zaprtih prostorih in ob vsakem vremenu. Dejstvo je, da sobne naprave nikoli ne dajejo enakega občutka kot uporaba pravih športnih rekvizitov v naravi, kar velja tako za sobna kolesa kot tekalne steze in veslače.

Gibanje v naravi je nekaj povsem drugega. Hkrati pa moramo vendarle priznati, da so sobni športni pripomočki odlični, kadar nam vremenski pogoji ne omogočajo gibanja v naravi.

Sobno kolo vam ne daje občutka vetriča v laseh in res je, da je bolj zanimivo, če se pokrajina okoli nas med vožnjo spreminja. A kadar ne moremo ven, ker so ceste zasnežene ali je premrzlo, se odlično obnese. Z njim lahko simuliramo pravo vožnjo in krepimo vse mišice kot pri pravem kolesarjenju. Je pa sedež sobnega kolesa precej bolj udoben in sami lahko prilagajamo težavnost vadbe ali si tudi nastavimo zahtevnost s programi, ki simulirajo vožnjo po ravnem ter vožnjo na vzpetine. Tako učinkovito poskrbimo za vsakodnevno aerobno vadbo, ne da bi morali od doma – in včasih je pol urice za vadbo doma pač vse, kar nam je na voljo.
Če se s kolesarstvom ukvarjate resneje, vam bo bolj kot sobno kolo verjetno prišlo prav stojalo, na katerega namestite svoje cestno kolo, saj bo občutek

kolesarjenja v dnevni sobi tako nekoliko bolj pristen. Če se radi odpravite v fitnes studio in za svojo vzdržljivost skrbite tam, pa vam bo bolj kot poganjanje klasičnega sobnega kolesa verjetno všeč tako imenovani spinning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.