Stare vzmetnice pridejo vedno prav

vzmetnicaRazmišljate o nakupu nove vzmetnice? Potem morate gotovo pomisliti tudi na to, kaj boste naredili s starimi. In nikar takoj ne pomislite na odvoz na odpad, saj jih lahko uporabite veliko bolj domiselno in praktično. Stare vmetnice lahko uporabite kot podlago za otroško igro. Starši nimamo radi, če se otroci poleti na dvorišču igrajo na tleh, na mrzlem betonu, zato jim lahko staro ležišče namestite na teraso, da bodo imeli mehko in udobno podlogo za igro. Prav tako lahko iz vzmetnice naredite udobno zofo za posedanje na dvorišču.

Če ste spretni z orodjem in lesom, naredite okvir in nanj namestite staro ležišče, ga prekrijte z odejo in okrasite z nekaj blazinami. Hitro boste imeli zofo, pri kateri vam ne bo mar, če se nekoliko umaže. Iztrošena ležišča pridejo prav tudi pri marsikateri športni aktivnosti – na primer pri priljubljeni hoji po jermenu (slackline), ki je zadnje čase tako priljubljena tako pri otrocih kot pri odraslih, in pri kateri je potrebno poskrbeti za varen pristanek ob padcu. Enostavno podstavite stare vzmetnice, pa vas ne bo nikoli skrbelo, da bi se otroci poškodovali.

Preden roma ležišče na odpad, pa pomislite še na nekaj: če imate otroke, velja računati na to, da bo pri njih slej ko prej prespal kakšen prijateljček. In če se tedaj ne želite ubadati z ležalniki ter napihljivimi blazinami, bo bolje, da shranite staro vzmetnico, ki jo boste ob takšnem dogodku enostavno namestili kar na tla otroške sobe in tako poskrbeli za prijeten spanec obiskovalca. Dobro pa je, da vzmetnico seveda dobro očistite in jo imate spravljeno tako, da je zaščitena pred prahom ter drugo umazanijo (najbolje jo je prekriti s polivinilom in hraniti v prostoru, kjer ni veliko vlage).

Tako, zdaj se lahko lotite nakupa nove vzmetnice. Izberite takšno, ki vam bo služila vrsto let, in predvsem takšno, na kateri boste spali čim bolj udobno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.