Učenje italijanščine

učenje italijanščineTudi, če se nikoli niste učili italijanščine, zagotovo poznate italijansko besedo ‘chiao’, ki pomeni zdravo oz. adijo. Adijo pa lahko v Italiji rečemo tudi tako, da besedo preprosto ponovimo ‘ciao ciao’. Prav takšna pomena pa ima tudi pri nas v Sloveniji, ki smo besedo prevzeli od Italijanov.Se želite naučiti italijanščine? Kliknite na povezavo http://www.italijanscina.com/ za več informacij.

Italijanščina se uporablja predvsem pri neformalnih pozdravih. Beseda je iz italijanščine prešla tudi v številne druge jezike. Med drugim se uporablja tudi v angleščini, ampak predvsem v pomenu besede adijo. Beseda je prešla v angleščino z novelo Ernesta Hemingwaya iz leta 1929 z naslovom Zbogom orožje (A Farewell to Arms).

Vsem znani pa so nam tudi ostali pozdravi v italijanščini kot ‘arrivederci’ (adijo), ‘salve’ (zdravo in adijo), ‘buongiorno’ (dobro jutro), ‘buonasera’ (dober dan) in ‘buonanotte’ (lahko noč).

Pogovor pa lahko nadaljujemo nekako takole: ‘Come stai?’ (kako si?). Pri formalni obliki vprašamo ‘Come sta?’ Preprost odgovor, ki ga vsi poznamo, pa lahko zveni nekako takole ‘bene, grazie’ (hvala, dobro). Italijanščina spada med jezike, ki za učenje niso preveč težki. Po tem začetnem kratkem tečaju pa lahko svoje znanje jezika še poglobite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.