Najlepše darilo: vzglavniki

ortopedski vzglavnikVsako leto si, tako kot verjetno tudi marsikdo drug, belim glavo s tem, kaj ob praznikih podariti prijateljem in sorodnikom. Težko je namreč vsakomur izbrati nekaj specifičnega zanj, saj bi bilo dela preveč, pa tudi stroški bi bili previsoki, zato je vedno treba najti nekaj nevtralnega, kar lahko pokloniš vsakomur. Letos so zato na mojem spisku vzglavniki.

Kakšni vzglavniki? Ja, vsekakor ne običajni. Odločila sem se, da prijateljem in svojcem podarim ljubke blazine, ki bodo imele prav poseben pomen.
Vzglavniki predstavljajo nekaj toplega, mehkega in ljubkega, hkrati pa so odlični za uteho, kadar se ne počutiš dobro. Na vzglavnik lahko vedno nasloniš utrujeno glavo. In zato imajo vzglavniki poseben pomen – tudi na prijatelje se lahko namreč nasloniš vedno, ko potrebuješ pomoč oziroma nekoga, da ti prisluhne in te pomiri.

Za darila sem se najprej odpravila v prodajalno, kjer imajo različne dekorativne predmete za dom po ugodnih cenah. Izbrala sem blazine velikosti 40 x 40 centimetrov z bombažnim polnilom, ki so bile brez prevlek. Nato sem v trgovini z metražo kupila še platno v naravni barvi, iz katerega bom sama zašila prevleke. A seveda šele potem, ko bom na urezano blago z barvami za tekstil naredila napise. Ja, uganili ste – pisalo bo »name se lahko vedno nasloniš.«

Prepričana sem, da bodo blazine obdarovancem zelo všeč, saj bodo nekaj posebnega, poleg tega pa bo vanje vloženega tudi veliko mojega truda. In pravijo, da je prav to pravi način obdarovanja – izbor oziroma izdelava daril z veliko vložene ljubezni, volje in lastnega dela, ki kažejo, da ti je za obdarovanca res mar.
In zgodbe s tem seveda ni konec. Tisti, ki so mi malo bližje oziroma bolj pri srcu, bodo poleg blazine dobili še čudovito rdečo odejico, da jih v zimskih dneh ne bo zeblo. Tudi te bom izdelala sama. Kupila sem živo rdeč flis, ki ga moram sedaj še lepo zarobiti.

za dobro spanje je pomembno dobro in udobno ležiše. Kliknite na povezavo, če potrebujete kakovostno ležišče.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.