Angleščina – prevajanje in tečaji

angelscina-tecaj-prevajanjeAngleščina je eden najbolj razširjenih jezikov na svetu. Uporabna je na vseh področjih v življenju in nam ga lahko precej olajša. Res je na svetu največ govorcev kitajščine, a tudi veliko Kitajcev v poslu uporablja angleščino. V svetovnem merilu je število govorcev našega jezika, slovenščine, zanemarljivo majhno. Takoj ko se odpeljemo izven meja, bomo za komunikacijo potrebovali drug jezik. V Evropi, Veliki Britaniji in Ameriki bomo še najdlje prišli z angleščino. Angleščina je tako zelo priljubljena, ker je v primerjavi z nekaterimi drugimi jeziki relativno enostavna. Ima veliko manj slovničnih pravil kot recimo nemški ali francoski jezik. Tako lahko hitreje dosežemo nivo, ki zadošča vsaj za osnovno komunikacijo. Toliko, da nas ne prodajo.  Če vas zanima tečaj angleščine v Ljubljani, kliknite na povezavo http://www.lingula.si/anglescina/.

Angleščina je tako razširjena, da bomo tudi naše znanje lahko uveljavljali povsod po svetu. Ko se odločimo iskati delo ali oditi na šolanje kamorkoli po svetu, nas bodo vprašali po opravljenih certifikatih. Ti so standardizirani. Enak test CAE, IELTS ali TOEFL boste pisali v Sloveniji, na Madžarskem ali na Portugalskem. Z njim boste brez težav dokazali nivo svojega znanja in ga uporabljali za referenco še dolga leta.

Radi potujete, pa vam pogosto zmanjka denarja za predrage paketi, ki jih ponujajo agencije? Z znanjem tujega jezika si lahko popust zelo pocenite. Angleščina je jezik, ki je zelo razširjen na spletu. Ne glede kam bi radi potovali, gotovo boste na spletnih forumih našli kakšen nasvet kako poceni priti tja in kaj si tam ogledati. Zakaj bi plačevali posrednikom, če se do enakih informacij lahko prikopljete sami. Običajno je tako potovanje veliko cenejše kot z agencijami. Ogledali pa si boste le kraje, ki so zanimivi vam in se izognili odvisnosti od skupine.

Angleščina vam bo pomagala, da boste na potovanju lahko začutili kraj in ljudi, ki tam živijo. Tudi če je uradni jezik drug, ogromno ljudi govori angleško kot drugi ali tretji jezik. Ko boste lahko komunicirali z njimi brez tolmača se bodo veliko prej odprli in vam omogočili na dopustu doživeti več

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.