Apartmaji Hvar

hvarVsi, ki ste že kdaj slišali za otok Hvar dvignite roke. Vsi, ki niste slišali za njega se z eno roko primite za nos, z drugo za trebuh in tako skakljajte po eni nogi. Seveda se samo šalim. Moj namen je, da za vse iskalce dopustniških točk, danes predstavim otok Hvar. Vsem tistim, ki ga do sedaj še niste spoznali.
Torej, … Hvar je hrvaški otok v srednjem Jadranu. Če bi želeli preživeti počitnice na tem prečudovitem otoku, kliknite na povezavo http://www.apartma-hvar.com/.

Hvar, ki meri 299,6 km², je v turističnem pomenu najbolj znan jadranski otok. Ta sloves dolguje zelo prijetnemu podnebju. Po številu sončnih dni (povprečno sije sonce 2718 ur letno), je na prvem mestu na jadranski obali in med prvimi v Evropi. Spričo barvitosti otoka, pokritega z vinogradi, nasadi oljk in aromatičnimi rastlinami (sivka), očarljivost njegovih naselij s številnimi kulturno zgodovinskimi spomeniki in prijetnimi, po navadi z borovimi gozdovi, obraslimi plažami je Hvar eden najbolj atraktivnih otokov na Jadranu.

Največja naselja na otoku so: Hvar, Stari Grad, Jelsa in Sućuraj. Ostali manjši naseljeni kraji so: Bogomolje, Dol, Vrbanj, Maslinica, Selca, Velo Rudina, Malo Rudina, Brusje, Milna, Zavala, Sveta Nedelja, Svirče, Pitve, Vrisnik, Vrboska in Gdinj.

Če sem tudi vas z temi dejstvi pritegnila bi mogoče razmislili o tej točki za letošnji dopust. Otok je prelep, vsekakor je nekaj novega za nas v kolikor ga še nismo obiskali.

Problemov z nastanitvijo gotovo ne bomo imeli, saj se ponudba apartmajev kar vrsti, če odpremo internetno stran.
Pa obilo uspeha pri iskanju le teh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.