Tonerji so sestavni del tiskalnikov

tonerjiTonerji so v današnjem času nepogrešljivi in marsikdo si ne predstavlja več življenja brez njih. Tonerji so sestavni del laserskih tiskalnikov in fotokopirnih strojev, torej so v napravah, ki nam natisnejo besedilo ali sliko na papir. In čim kvalitetnejša je kopija, kvalitetnejši je toner. Nepogrešljivi so torej v službi in doma, v šoli in trgovini… Takoj, ko nam tonerja oziroma prahu v tonerju v našem tiskalniku zmanjka, običajno odhitimo po novega.

Toner ni nič drugega kot zelo fin prah in ravno zaradi te svoje finosti se obnaša kot tekočina. Umetna smola, pigmenti, kovinski oksidi in dodatki so njegovi najpomembnejši sestavni deli. Te snovi morajo biti kvalitetne, saj imamo ljudje visoke standarde. Želimo, da je slika, oziroma besedilo jasno, čisto, toner mora izpolnjevati tehnične standarde in ne sme sprejemati vlage.

Ko se odločamo za nakup novega tonerja, preverimo ali je stari resnično prazen. Prodajalcu povemo model tiskalnika. Ob menjavi se lahko odločimo za nov, originalni toner ali pa cenejšo vezijo in kupimo tovarniško obnovljen toner. Tudi kvalitetno tovarniško obnovljeni tonerji nas lahko pozitivno presenetijo. Lahko imajo kapaciteto, ki je enaka ali celo večja od originala. Preden ga menjamo je prav, da si preberemo navodila za menjavo in jih dosledno upoštevamo.

Preden se odločimo za nakup novega pobrskajmo po spletu. Našli bomo namreč množico izdelkov in ponudnikov po zelo različnih cenah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.